Kuljetusalan uutiset

Onnibus laajentaa ja lisää rutkasti vuoroja

Keskiviikko
10.06.2015

Halpabussiyhtiö Onnibus on investoinut uusiin vuoroihin, linja-autoihin ja 15 uuden kuljettajan palkkaamiseen yheksän euron edestä. Vuoromäärä kaksinkertaistuu muun muassa Helsingistä Poriin ja Kotkaan, Turusta Tamperen kautta Jyväskylään ja Jyväskylästä KUopion kautta Kajaaniin.

Joukkoliikenteen hintakilpailu kiristyy

Maanantai
01.06.2015

Kesällä voi vertailla bussien ja junien hintoja ja huomata junan olevan aika ajoin jopa halvempi.

VR aloitti kesäkampanjansa, jossa yhtiö myy asiakasohjelmaansa liittyneille junalippuja jopa viidellä eurolla. Liput täytyy ostaa kaksi päivää ennen itse matkaa.

Hintakilpailulla kalastellaan hintoja seuraavia asiakkaita, joita liikkuu kesän aikana paljon. 

Huhtikuu oli Finnairilla aiempaa hiljaisempi

Maanantai
11.05.2015

Lentoyhtiö Finnairin kokonaiskapasiteetti tarjotuilla henkilökilometreillä mitattuna laski huhtikuussa 0,3 prosenttia.

Edellisvuoden huhtikuuhun verrattuna matkustajakäyttöaste laski 1,9 prosenttiyksikköä.

Vaikka laskua hieman tulikin, nousi Euroopan liikenteen kapasiteetti 5,4 prosenttia edellisvuodesta.

Nordic Global Airlines vähentää työvoimaa

Keskiviikko
06.05.2015

Suomalainen rahtiyhtiö Nordic Global Airlines vähentää kovalla otteella väkeä. Syynä on yhteistyön loppuminen Finnair Cargon kanssa, mikä uhkaa myös NGA:n toimintaa. Finnair oli NGA:n suurasiakas ja sopimuksen purkaminen aiheuttaa väistämättä leikkauksia.

Ilmailualan lakkouhka siirtyy

Maanantai
04.05.2015

Airpron maapalveluluita koskeva lakko piti järjestää 7.–8. toukokuuta, mutta neuvotteluosapuolet eli Palvelualan työnantajat Palta ja Ilmailualan Unioni IAU sopivat lakon siirtämisestä. Lakkojen uudet mahdolliset päivät ovat 19. ja 20. toukokuuta.

Siirrolla halutaan saada lisää aikaa neuvotteluille. Kyse on pitkään jatkuneesta Airpron työehtoriidasta, jonka sovitteluun Ilmailualan Unioni yrittää vaikuttaa maahuolintatöitä koskevalla tukilakkovaroituksella.

Lakonuhka koskee myös Finnairia ja sen alihankkijoita.

Finnairille uusi talousjohtaja

Perjantai
17.04.2015

Finnairin uusi talousjohtaja, Pekka Vähähyyppä, tulee Stockmannilta.

Hän on työskennellyt vuodesta 2000 lähtien Stockmann-konsernissa, viimeiseksi Stockmannin varatoimitusjohtajana sekä talousjohtajana.

Sitä ennen hän toimi talous- ja rahoitushallinnon johtotehtävissä muun muassa Nestlén pohjoismaisissa tytäryhtiöissä, OKO-Venture Capitalissa ja A-lehdissä. Koulutukseltaan Vähähyyppä on kauppatieteiden maisteri.

Finnair lentää lakoista huolimatta

Tiistai
14.04.2015

Lentoliikenteen maapalveluiden lakolla ei ole vaikutuksia Finnairin lentoihin tai palveluihin Helsinki-Vantaalla tai muilla kentillä, Finnairista luvataan.

Lakko kohdistuu vain kansainvälisten yhtiöiden maapalveluihin, mutta mahdollisista kerrannaisvaikutuksista ei ole ainakaan toistaiseksi ollut haittaa Finnairille.

Lakon on määrä kestää huomiseen.

Ranskan lennonjohtajien lakko peruu lentoja

Torstai
09.04.2015

Jopa puolet Ranskan lennoista peruuntuu lennonjohtajien lakon vuoksi huomenna.

Tänään peruutusprosentti oli noin 40, huomenna se nousee yli 50:een

Myös Finnair on perunut tänään ja huomenna yhteensä kuusi lentoa Pariisiin.

Jäänmurtajien lakko päättyi

Torstai
02.04.2015

Jäänmurtajien lakko on loppunut, ja jäänmurtajien tueksi suunnitellut lakot ovat peruuntuneet. Osapuolet pääsivät kiistasta sopuun.

Valtio-omisteisen Arctia Shippingin jäänmurtajien työntekijät aloittivat lakon hieman alle kolme viikkoa sitten. Syynä oli työntekijöiden epäilys työehtojen heikentämisestä ja kotimaisten merimiesten korvaamisesta ulkomaisella halpatyövoimalla. Kiistan piirissä oli 200 työntekijää. Työntekijät olisivat halunneet työehtosopimuksestaan yleissitovan.

Airpro Oy:n matkustamohenkilökunta lakkoilee

Keskiviikko
01.04.2015

Henkilöstövuokrausta harjoittava valtio-omisteinsen yrityksen Airpro Oy:n matkustamohenkilökunta on lakossa tänään aamuseitsemästä kahteen iltapäivällä.

Lakko koskee Helsinki-Vantaalta lähteviä lomalentoja, mutta lakon vaikutukset lentoliikenteeseen jäävät vähäisiksi. Matkustajien kannattaa seurata oman lentoyhtiönsä tai matkanjärjestäjän tiedotusta.