Yrityshaun ohjeet

Suomen Kuljetusoppaassa käytetään Opasmedian edistyksellistä Älyhaku™-järjestelmää, joka on kehitetty helpottamaan tiedon löytämistä erityisesti suomenkielisestä aineistosta.

Hakeminen hakusanojen avulla

Haku aloitetaan kirjoittamalla yksi tai useampia sanoja "hakutiedot"-kenttään. Sana voi olla esimerkiksi etsittävä tuote, palvelu, nimi tai sijainti. Tämän jälkeen haku käynnistetään joko [ENTER]-näppäimellä tai klikkaamalla hakupalkin "Hae"-painiketta.

Tuloksien määräytyminen

Haun tuloksiksi saat ne yritykset ja yhteisöt jotka täyttävät kaikki hakuehtosi joko nimensä, palveluidensa, tuotteidensa tai sijaintinsa perusteella. Jos haluat tarkempia tuloksia, lisää hakutietoihin sanoja ja käynnistä haku uudelleen.

Kirjoitusasun vaikutus hakuun

Älyhaku-järjestelmä ei erottele pieniä ja isoja kirjaimia. Kaikki kirjaimet, kirjoitustavasta riippumatta, käsitellään pieninä kirjaimina. Esimerkiksi haut "opasmedia", "OPASMEDIA" ja "Opasmedia" palauttavat kaikki saman tuloksen.

Hakutietoihin ei tarvitse syöttää heittomerkkejä tai muita perinteisissä hakujärjestelmissä käytettyjä välimerkkejä kun hakua halutaan tarkentaa. Sanojen välissä ei myöskään tarvita "ja"-sanaa, vaan sanat erotetaan toisistaan välilyönnillä.

Miten hakutiedot tulkitaan?

Älyhaku™-järjestelmä tulkitsee tietoa ymmärtäen sanojen taivutusmuotoja.

Sijamuodolla ei merkitystä

Älyhaku-järjestelmä löytää sanat myös eri taivutusmuodoissa, joten haettaessa sanalla auto, löytyvät myös autot ja autoja. Tuloksia saattaa tulla näin useampia kuin tavallisissa hakujärjestelmissä. Jos tulokset tulevat mielestäsi väärältä paikkakunnalta voit lisätä helposti perään vain haluamasi hakualueen.

Haun kohdistaminen halutulle alueelle

Yleisillä sanoilla hakeminen tuottaa useita tuloksia. Yksinkertainen tapa rajata hakutuloksia on halutun hakualueen lisääminen yhdeksi hakuehdoksi.

Haun voi kohdistaa halutulle alueelle seuraavien tietojen perusteella:

  • Katuosoite tai kadun nimi
  • Postinumero
  • Postitoimipaikka
  • Kunnan/kaupungin nimi
  • Seutukunnan nimi
  • Maakunnan nimi
  • Läänin nimi

Liian tiukka rajaus

Liian tiukalla rajaamisella ei aina saada hakutuloksia. Tällöin kannattaa laajentaa hakua ottamalla sanoja pois yksitellen.

Hakutulokset

Hakutulos näyttää sinulle moneenko toimipaikkaan hakusi täsmää, kauanko haku kesti sekä mistä Älyhaku™-järjestelmä on etsimäsi tiedon löytänyt. Tarkempaa tietoa toimipaikasta saat klikkaamalla haluamasi yrityksen tai yhteisön nimeä.

Jos hakutuloksia on enemmän kuin kymmenen voi hakutuloksia selata eteenpäin tuloksien alla sijaitsevalla "seuraavat"-painikkeella. Tuloksia voi katsella aina sadanteen tulokseen asti, jonka jälkeen lisää hakutuloksia haluavan on rajattava hakuaan tarkemmin. Takaisin edelliselle hakutulossivulle pääsee vastavaasti "edelliset"-painiketta painamalla.

Hakuesimerkkejä

Nimellä hakeminen

Tuotteilla hakeminen

Palveluilla hakeminen

Tässä oli vain muutamia esimerkkejä haun käytöstä. Kokeile itse lisää.

Takaisin yrityshakuun