Konsultointi ja koulutus

Tietoa ja taitoa kannattaa ostaa yrityksen ulkopuolelta ja kääntyä oikean asiantuntijan puoleen. Konsultointi tarkoittaa sitä, että yritykseen tulee ulkopuolinen asiantuntija kartoittamaan nykytilannetta ja antamaan kehitysehdotuksia. Konsultti on alan ammattilainen, jolle on kertynyt runsaasti tietoa erilaisista kehitysprojekteista. Konsultointiprojektien tavoitteena on yleensä kustannussäästöt, palvelutason nostaminen tai asiakastyytyväisyyden lisääminen.

Periaatteessa kuka tahansa voi ryhtyä konsultiksi. Konsultti-nimike ei ole suojattu eikä sitä ole virallisesti määritelty. PKT-säätiö ja konsulttien yhdistys Liikkeenjohdon Konsultit LJK ry toimivat konsultoinnin kattojärjestöinä. Ne määrittelevät konsultoinnin ammattisäännöt ja työskentelyperiaatteet. Ammattisäännöissä vaaditaan esimerkiksi, että konsultti ottaa suorittaakseen vain sellaisia toimeksiantoja, jotka ovat hänen pätevyysalueensa rajoissa. Häneltä vaaditaan myös mm. vaitiolovelvollisuutta ja riippumattomuutta.

Konsulttia valittaessa kannattaa kiinnittää huomiota referenssitöihin. Työt puhuvat puolestaan. Muita tärkeitä valintakriteerejä ovat yrityksen tunnettavuus ja konsultin kyvykkyys. Konsultointipalveluita ostettaessa kannattaa muistaa seuraavat asiat:

  • konsultointi on yleensä kertainvestointi
  • konsultoinnin kustannukset on oltava suhteessa saavutettaviin hyötyihin
  • pyydä konsultilta kirjallinen tarjous ja toimeksiannon kuvaus
  • tarjouksia kannattaa pyytää useammalta konsultilta
  • suositushinnastoa ei ole
  • konsultointi on yleensä investointi osaamiseen