Lentoliikenteen kalusto

Lentorahtina voidaan kuljettaa lähes mitä tahansa, mikä mahtuu lentokoneen kuormatilaan ja mitä ei ole turvallisuussyistä kielletty. Osa rahdista kuljetetaan matkustajakoneiden ruumissa ja osa pelkästään rahdin kuljetukseen varustetuilla koneilla. Lentokoneiden rahtikapasiteetti vaihtelee huomattavasti rungon leveydestä ja matkustajakapasiteetista riippuen. Rahtitilan koko ja muoto rajoittavat kuljetettavan tavaran massaa. Kunkin konetyypin rahtitilassa voidaan kuljettaa vain ennalta määritelty massa neliömetriä ja juoksumetriä kohden. Lisäksi rahtitilan oven sijainti yleensä koneen kyljessä rajoittaa tavaroiden kokoa. Lentokaluston tietoja löytyy mm. lentoyhtiö Finnairin sivuilta.

Lentorahtiyksikköinä käytetään joko kuljetuspakkausta sellaisenaan tai suuryksikköjä, joita ovat kontit, palletit ja iglut. Yksiköt ovat epäsäännöllisen muotoisia, jotta lentokoneen rungon muoto voidaan hyödyntää tehokkaasti. Siksi tietyn mallinen yksikkö saattaa sopia vain yhteen konetyyppiin. Muihin kulkumuotoihin verrattuna lentokuljetusten yksiköt ovat kevyitä.

Lentopalletit ovat lentoliikenteen suurlavoja, joille kaikki irrallisena toimitettavaksi jätetty rahti kootaan kuljetuksen ajaksi. Palletti muodostuu alumiinisesta alustalevystä ja siihen kiinnitettävästä, kuormaa suojaavasta ja sitovasta verkosta. Tavallisimmat pohjamitat ovat 224*274, 224*318 ja 245*318 cm; kuorman korkeus saa yleensä olla enintään 204 cm.

Iglut ovat pallettialustaisia kupumaisia rakenteita, joissa kuorma voidaan peittää ohuella suojakuorella. Ne suojaavat kuljetettavia tavaroita ja lentokoneen sisätiloja.

Alumiinista valmistetut umpinaiset lentokontit suojaavat paremmin rahtia ja palletteja, joita on silloin nopeampi ja helpompi käsitellä. Kontteja on monenlaisia lentokoneiden kuormatilojen muotojen ja kuljetettavien tuotteiden erityistarpeiden mukaan.

Airbus 320
Kuvassa Finnairin Airbus 320.